Dagi vagyok! Vállalod?

A blogom a kis életemet hivatott bemutatni pár megjegyzéssel, csípõs véleménnyel, és remélhetõleg nem csak számomra sok humorral. Várlak vissza ha tetszettem :)

Friss topikok

  • szarvasvadász: Köszönöm... (2013.07.15. 15:00) Egy baleset margójára
  • Zsazsa1989: @Padlásszoba: Kedves Padlásszoba! Először is köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és lejjebb teker... (2013.06.22. 10:28) Megütlek ember, ha mondom!
  • Powerslave: "2. Láthatatlan melltartó, ami tényleg NINCS…" Hülye vagy, anyjuk. Igényes nő nem hord melltartót. (2013.06.21. 12:23) Ki van a húsbolt nyuszilány
  • idegszaggató: Pont jó. Vicces, cinikus, de még nem önmarcangolós. Tetszett. (2012.05.07. 11:08) Szegény zsuzsi
  • idegszaggató: És mi van, ha nem bosszantja a mérete? (2012.05.07. 11:08) Egy zavart pillanat rendel....

Linkblog

Oktatási intézmények

2011.08.23. 20:29 | Zsazsa1989 | komment

Általánosban mindig arról beszéltek nekünk, hogy bezzeg majd középiskolában nem lehet lazázni. Gimiben arról papoltak, hogy a főiskolán senki nem fogja majd a kezünket, és annyit kell tanulni hogy belegebedünk. Az egyetemen arról oktatnak, hogy mit hogyan kell csinálnod a nagybetűs életbe, mert egy munkahely légkörét, teendőit és problémáit a könyvektől meg lehet tanulni. Túrót.

Egy ideje gondolkodom már a következőn, hátha "élesbe" kiteljesedik a sztori.

Az iskolában ugye van egy szigorú hierarchia. Megvan az iginéni, az osztályfőnök, a diákigazgató, az osztályelnök, a pénztáros, a faliújság felelős, a hetes, meg a pornép.Ha valamit tettél vagy tenni szeretnél szépen lassan, fontossági sorrendbe vesznek elő a "feletteseid". Nem írtál leckét? Szaktanári. Nem hoztál anyagot a faliújságra? Beköpés az ofőnél. Tartozol az osztálypénzzel? Csicska stréberek követelik rajtad. Összefirkáltad a táblát? A hetes veled üvölt amiért őt cseszték le. Azt hiszed ez eltűnik a melóhelyen. Azt hiszed felnőttnek lenni más. Túrót.

A munkahelyeden is ugyanúgy megvan a hierarchia, a csicska stréberek, és a lumpolók hada. A pénzbeszedő, mondjuk itt azért ad is, ennyiből jó. :) Ha nem csinálsz meg valakit elővesznek, visznek az igazgatóhoz, és gyanítom adott esetben még a szüleidet is behívnák. Az emberek se nagyon változtak. Marad mindenki amilyen volt. A kötözködő, a csúfolódó, a vihogós, a nyuszi, meg a fogyatékos. 

Akkor mit is érdemes várni? Mert ugye mindig abban reménykedünk, hogy a következő lépcső jobb lesz. Túl néhány lépcső azt tudom csak javasolni, mindegy, hogy szünetekben Spice Girlst játszva ugrándozol a teremben, vagy a wc-ben másolod más angol háziját, esetleg a papírboltban fénymásolod a jegyzeteket. Sokminden sehol sem fog változni. Egy biztos. A melóban több pénzt kapsz, a suliban kevesebb a felelősség, de házi nyúlra lőni sehol sem érdemes. Jah és nem árt néha kiöltözni. Nem csak ötödikben klassz hogy ha meghúzzák a hajad ha csinos vagy :)

süti beállítások módosítása