Dagi vagyok! Vállalod?

A blogom a kis életemet hivatott bemutatni pár megjegyzéssel, csípõs véleménnyel, és remélhetõleg nem csak számomra sok humorral. Várlak vissza ha tetszettem :)

Friss topikok

  • szarvasvadász: Köszönöm... (2013.07.15. 15:00) Egy baleset margójára
  • Zsazsa1989: @Padlásszoba: Kedves Padlásszoba! Először is köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és lejjebb teker... (2013.06.22. 10:28) Megütlek ember, ha mondom!
  • Powerslave: "2. Láthatatlan melltartó, ami tényleg NINCS…" Hülye vagy, anyjuk. Igényes nő nem hord melltartót. (2013.06.21. 12:23) Ki van a húsbolt nyuszilány
  • idegszaggató: Pont jó. Vicces, cinikus, de még nem önmarcangolós. Tetszett. (2012.05.07. 11:08) Szegény zsuzsi
  • idegszaggató: És mi van, ha nem bosszantja a mérete? (2012.05.07. 11:08) Egy zavart pillanat rendel....

Linkblog

Só must go on

2012.02.07. 16:21 | Zsazsa1989 | komment

 A sóról mindig egy gyerekmese jut az eszembe. A király megkérdezte a lányait, hogy mennyire szeretik őt. Az első két válaszra nem emlékszem, de a legkisebb azt felelte neki: mint az emberek a sót. A király nagyon felháborodott ezen, mert hát hogy mondhat ilyen „földi dolgot” . De előbb utóbb, amikor rájött a felség, hogy menyire íztelen nélküle minden, megbocsátott a lányának, és boldogan éltek amíg meg nem. Hiszek a reform konyhának, és az unásig ismételt, kevés só, extra szűz olaj, meg barna, de inkább semmilyen kenyér történetnek. Ám nem tehetek róla, a véremben van a só. Így most kampányba kezdek, mert: Só must go on.

Mert hát ezt a fehér kristályos anyagot nem csak a konyhában használhatjuk nagy sikerrel. Például a szépségápolás is kedveli. Ha már egész éjjel a monitor előtt gubbasztottunk, akkor lefekvés előtt legyünk jók magunkhoz, és készítsünk egy pohár vízből, egy csipet sóból keveréket és ezt vigyük fel óvatosan a szemünk alatti finom bőrre. Reggel pedig csodálkozzunk az eredményen. Volt táska, nincs táska.

De takaríthatunk is vele. Néhány teszt például igazolja, hogy a só – a gáztűzhely foltjaira szórva – hatékonyan tünteti el a szennyeződéseket, a cipőbe szórva szagtalanít, és könnyedén megbirkózik az olyan „nehezebb” foltokkal, mint amilyeneket a vér, a bor (!) és az izzadság produkál. Ám csöpögés mentessé tehetjük vele a gyertyát, frissen tartja a tejet, és a gyümölcsszeleteket is megvédi a barnulástól.

És ha hiszed, ha nem, a kávé keserű ízét is eltűnteti. Én kipróbáltam, mert nagy fekete-függő vagyok.  Emellett segít megállapítani, hogy egy tojás friss-e vagy sem. Amelyik tojás egy egyszerű sóoldatban lebeg az friss, ami elsüllyed, azt már inkább ne használjuk.

Mindezek tudatában, elég támogatói voks ellenében békemenetet szervezek. Vagy csak borozást, szigorúan fehérben, mert a foltokat könnyen kiszedhetjük. J

süti beállítások módosítása